2000xDickBruna

Dick Bruna (23 August 1927 – 16 February 2017), de Nederlandse ontwerper, tekenaar en schrijver werd niet alleen wereldberoemd met Nijntje/Miffy maar ook door zijn boekomslagen van de Zwarte Beertjes pockets zoals Maigret, Havank en De Saint. Zijn volstrekt eigen grafische stijl maakt hem tot een van de meesters in het Nederlandse boekontwerp. De flexibele reizende tentoonstelling 2000xDick Bruna geeft een schitterend overzicht van deze 2000 covers die Bruna voor de uitgeverij A.W. Bruna & Zoon heeft ontworpen. De tekst gaat in op zijn vroege ontwerpen, zijn werkwijze en de internationale erkenning.

De eerste tentoonstelling vond plaats in aanwezigheid van Dick Bruna. Hij schreef hierover: “Ik ben erg blij met deze tentoonstelling. De panelen, het gebruik van echte boeken, de verdeling en de informatie daartussen.”

Technische informatie

De boeken zijn in 100 panelen ingelijst. De maat van één paneel is 150 x 25 cm. De panelen worden gedragen door schragen, 4 panelen per schraag. De afmeting van één schraag met panelen is 150 x 40 x 180 cm (l x b x h). De tentoonstelling bestaat uit 25 schragen. De panelen kunnen worden verlicht en kunnen ook, los van de schragen, worden opgehangen. Teksten: Nederlands en Engels.