Redesign Rietveld

Deze nieuwste reizende tentoonstelling gaat over de wereldberoemde meubelontwerpen van Gerrit Rietveld, en over zijn invloed.
De tentoonstelling bestaat uit 60 fantastische modellen van ontwerpen van kunstenaars van over de hele wereld die zich hebben laten inspireren door Rietvelds werk en daar vervolgens een eigen variatie op hebben bedacht. Deze ontwerpen zijn allemaal op schaal 1:3 nagebouwd door tentoonstellingsmaker Harry Hoek.
Uitzonderlijke en gerenommeerde kunstenaars, zoals Maarten Baas, Joost Swarte en Pieke Bergmans stemden in met het gebruik van hun redesign in de tentoonstelling, met als doel jonge makers aan te moedigen om ook zelf aan het ontwerpen te slaan. Maak kennis met het werk van Rietveld door andermans ogen. En bedenk voor jezelf, vier planken en dertien latjes, hoe zou jij het doen?

De tentoonstelling is modulair en biedt mogelijkheden voor educatie en randprogramma zoals 3d- en bouw-workshops voor jeugd en volwassenen, kunsthistorische lezingen en materiaalstudies.

Technische specificaties

De tentoonstelling bevat:

– 60+ modellen op schaal 1:3
– Nederlandstalige en/of Engelstalige introductietekst en bijschriften per object
– 3 hexagonale afsluitbare vitrines (h2.00, diameter 3m)
– geintegreerd licht in de vitrines
– een korte video over de tentoonstelling

Meer informatie: info@mh-expo.nl