Verticale steden

Verticale steden: hoogbouw is hot!

Deze expo toont ruim 200 modellen van de hoogste gebouwen ter wereld. Een must voor de architectuurliefhebber en niet voor mensen met hoogtevrees. Verticale steden zijn steden met veel hoogbouw óf megaconstructies waarbinnen alle functies van een stad, wonen, werken en vrije tijd, gecombineerd zijn. De tentoonstelling toont ruim 200 modellen van de hoogste gebouwen ter wereld in een schaal van 1:1000. Van Dubai tot New York en van Moskou tot Shanghai. Ook te zien zijn fantastische modellen van gebouwen die nooit zijn gemaakt, zoals de Toren van Tatlin en de Illinois Mile High van Frank Lloyd Wright. Geniet bovendien van futuristische megaconstructies, waaronder Pyramid City (een drijvende stad in de baai van Tokio) en Cloud Nine (een zwevende stad door Buckminster Fuller).

In één oogopslag maakt de tentoonstelling duidelijk hoe verticaal steden kunnen zijn. De tentoonstelling beslaat een oppervlakte van 10 x 4,5 meter en bevat Nederlandse en Engelse teksten.

Technische details

– 1 rechthoekige display, 12m x5m.
– op deze display afbeeldingen en tentoonstellingsteksten over ieder schaalmodel
– verlichting rondom de display, die de modellen uitlichten
– in de display een zwart/blauwe showcase tafel 10×4
– op de showcase tafel 200+ schaalmodellen van wolkenkrabbers, op schaal 1:1000 inclusief Pyramid City, Green Float and Cloud 9
– 6 zwarte cirkelvormige ‘eilanden’voor de schaalmodellen per continent